När gediget hantverk möter autentisk vintagedesign

Är du på jakt efter de där absolut perfekta solglasögonen nu när sommaren är i full blom? Då behöver du inte leta längre!

Sabae – de handgjorda solglasögonens födelsestad

Sabae är en stad i Japan som är känd för sitt fantastiska skapande av handgjorda solglasögon. Det är faktiskt som så att så mycket som över 90 procent av alla glasögonbågar som säljs i Japan kommer från just Sabae City. Lite kuriosa; just här föddes idén om näskuddar och det är även staden där man började utveckla titanbågar på 1980-talet.

Här i Sabae skapas även True Vintage Revival glasögon, även kallade TVR sunglasses, med en precision som anses vara än bättre än alla maskiner. Kunskapen överförs från mästare till lärling. Väljer du ett par solglasögon härifrån, är du garanterad att du får ett par glasögon som är utformade med så väl omsorg som precision.
Vartenda par av deras glasögon börjar med den så kallade ”Datum Expression Size-tekniken”, som är en specialiserad mätmetod som användes på 50-talet i Japan för att få till den där perfekta subtila balansen i glasögonen.

Gediget hantverk

Japan är känt för sitt hantverk och för sin känsla för att lyckas med att få in ett överflöd av detaljer på de mest raffinerade sätt. Det viktiga är att producera något som är perfekt och troget mot hantverkets grunder och dess autentiska design. Passionen för hantverket är central och det tummas aldrig på kvalitén.
Om du söker efter ett par fina solglasögon i den bästa av kvalitét, tveka inte att kika på de handgjorda glasögonen från Sabae. Du lär inte ångra dig om du väljer ett par solglasögon därifrån. Då bär du även en bit historia som började redan under Meiji-eran då Masunga Gozaemon introducerade den förträffliga ramtillverkningstekniken till Sabae City. Du får äkta kvalitet i en autentisk vintagedesign – en oslagbar kombination som inte kan bli annat än lyckad.